Artikelen in rubriek Schilderwerk

Intilligent aanbesteden schilderwerk ook voor Verenigingen van Eigenaars

Ook Verenigingen van Eigenaars kunnen op een intilligente wijze het schilderwerk aanbesteden. GB Consultancy heeft hiervoor een methode ontwikkeld. zie de bijlage.

Goed gedekt of mooi transparant?

Goed gedekt of mooi transparant?

Mooi schilderwerk vraagt om regelmatig onderhoud. De keuze voor een transparant of dekkend systeem is natuurlijk een zeer persoonlijke. De een vindt hoogglans prachtig en de ander zweert bij het benadrukken van de houtnerf. Petra Sanders, productspecialist houtverven bij Sigma Coatings, over de voor- en nadelen van een dekkend en transparant afwerksysteem.

Dekkende systemen

Investeren in kennis levert besparingen op!

Investeren in kennis levert besparing op onderhoud.Jaarlijks komt voor de VvE de beslissing welke onderhoudswerkzaamheden voor komend jaar gepleegd moeten worden de MJOB moet sluitend zijn en de kosten het liefst zo laag mogelijk.Is uw  Vve in het bezit van de kennis om dit zo optimaal mogelijk uit te voeren? Over het algemeen valt er veel te besparen op deze post. Maar hoe komt u aan betrouwbaar advies? Door gebrek aan kennis en informatie gaat veel geld verloren. Kennis  van een onafhankelijk adviseur geeft u ondersteuning daar waar nodig is. Maakt het voor de VvE het gehele product schilderwerk inzichtelijk en levert de meest optimale adviezen om tot een maximaal eindresultaat te komen met een minimale investering dat in tegenstelling van adviezen van een verffabrikant.

Plukt u al het laaghangend fruit bij uw onderhoudsopdrachten

Het beschermen van de buitenschil van een gebouw en dan voornamelijk het schilderwerk is een steeds terugkerende kostenpost op uw meerjarenbegroting. Als je vervolgschade wilt voorkomen (houtschade – betonschade en oxiderende metalen) zeker een noodzakelijke investering die belangrijk is voor de bescherming van het gebouw of complex.