Artikelen in rubriek Ongedierte bestrijding

Stadsduiven

De omgeving waar mensen leven en werken heeft een bijzondere aantrekkingskracht op plaagdieren; voldoende beschutting en voedsel zijn in de bewoonde wereld immers altijd aanwezig.  Door toename van klimaatveranderingen wordt de overlast van plaagdieren steeds groter, hierdoor nemen gezondheidsrisico’s toe. Wettelijke eisen zoals, hygiëne en kwaliteitssystemen spelen daarom een toenemende belangrijke rol, vooral als het gaat om het voorkomen van besmetting en schade door plaagdieren.

Bij preventie en bestrijding van plaagdieren zijn verschillende wetten van toepassing, onder andere de Bestrijdingsmiddelenwet, Warenwet en Woningwet. Volgens de bestrijdingsmiddelenwet mag men biociden (bestrijdingsmiddelen) alleen bij derden gebruiken, indien men in het bezit is van een certificeringdiploma Bestrijdingstechnicus dierplagen. Al onze uitvoerende bestrijdingsdeskundigen zijn gecertificeerd. Tevens bezitten wij een landelijke ontheffing van het LNV voor het afvangen en bejagen van verwilderde Duiven.

Wespen bestijden vaak onnodig.

Wespen veroorzaken in de tweede helft van de zomer veel overlast. Zolang wespen geen direct gevaar veroorzaken is bestrijden niet nodig. Dat houdt de milieugevolgen laag, zegt voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Een enkele wesp is te vangen of te verjagen met huismiddeltjes. Bestrijden is alleen nodig als wespen snel agressief worden doordat zij een terras of looppad op hun aanvliegroute vinden. Of bij een hinderlijk wespennest in of om het huis.