Artikelen in rubriek Parkeren

Altijd een eigen parkeerplaats.

Altijd uw eigen parkeerplaats dankzij de PrivaPark parkeerbeugel

U bezit uw eigen parkeerplaats en moet deze soms afstaan aan iemand die uw plek ‘leent’ zonder uw toestemming. Dat is natuurlijk niet de bedoeling: u moet de eigenaar van deze auto verzoeken weg te gaan of zelf een andere parkeerplaats zoeken. Misschien moet u soms eerst een ander obstakel op uw parkeerplaats verwijderen voordat u kunt parkeren. Dit kost u een hoop tijd en ergernis.

Oplaadpunt elektrisch aangedreven auto's.

In het decembernummer  2014 van het woonjournaal hebben wij u gevraagd naar reacties omtrent aanvragen voor een oplaadpunt voor elektrisch aangedreven auto’s . Wij hebben hierop verschillende reacties ontvangen waaruit blijkt dat dit een nogal lastig onderwerp is voor VvE’s.  

Oplaadpunt elektrische auto op terrein van de VvE

Gemeenten ondersteunen VvE’s bij de aanleg van oplaadpunten voor elektrische auto’sSpeciaal voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) die te maken krijgen met de aanleg van oplaadpunten voor elektrische voertuigen, is een brochure ontwikkeld met antwoorden op de meest gestelde vragen over oplaadpunten. De gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben daarvoor gezamenlijk het initiatief genomen om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar informatie over dit onderwerp. De brochure hierover kunt u hier ook digitaal te raadplegen.

Ventilatie en energieverbruik in parkeergarages.

Onderzoek naar ventilatie en energieverbuik in parkeergarages. ECN 2005.

Het volledige rapport treft u aan als bijlage op deze pagina.

Invalidenparkeerkaart.

De invalidenparkeerkaart.

Onderstaande lijst geeft u de verschillende mogelijkheden weer:

  • De invalidenparkeerkaart voor bestuurders, voorzien van de letter "B". 
    Indien u niet meer dan 100 meter zelfstandig kunt lopen, en een motorvoertuig op meer dan twee wielen of een brommobiel bestuurt.
  • De invalidenparkeerkaart voor passagiers, voorzien van de letter "P". 

Praktijkboek voor parkeergarages

Praktijkboek Parkeergarages.Van de hand van Jitze Rinsma en Beno Koens is het Praktijkboek Parkeergarages verschenen. De auteurs hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het vakgebied. Beiden waren betrokken bij het opstellen van de NEN 2443 voor parkeer- en stallinggarages. Het Praktijkboek Parkeergarages is het eerste Nederlandstalige boek waarbij de aspecten beheer en onderhoud mede bepalend zijn in het ontwerpproces van een parkeer- of stallinggarage.