Artikelen in rubriek Schoonmaak

Wet & Regelgeving gevelreiniging.

De leidraad “wet en regelgeving gevelreiniging” is in opdracht van de branche organisatie OSB en de vereniging Nederlandse voegbedrijven samengesteld door Royal Haskoning [DHV] Op basis van deze factsheets is het mogelijk om op een eenvoudige wijze zowel voorafgaand aan de werkzaamheden in de praktijk als in de praktijk ter plaatse, een beoordeling te maken hoe de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden volgens de geldende milieuregels.

Reiniging van kunststoffen geveldelen

Flat

Kunststoffen worden in gevels toegepast als kozijnen, gevelbeplating, coilcoatings en dichtingsrubbers. De toegepaste kunststoff en zijn zeker niet onderhoudsvrij en kunnen door verkeerde behandeling zwaar beschadigen.

 

Bron: OSB. de brancheorganisatie voor de schoonmaak.

 

Prijsstijging schoonmaak 2016 tussen de 2,7 en 3,5%

Prijsstijging schoonmaakkosten 2016.​

De schoonmaakbedrijven zullen rond de jaarwisseling hun klanten zonder twijfel informeren over de prijsstijging met ingang van 2016, maar de verwachting is dat die tussen de 2,7 en 3,5 procent zal bedragen.

Flyer 'Verantwoord inkopen van glasbewassing'

Glasbewassing maakt integraal onderdeel uit van de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Glasbewassing wordt dan ook vaak samen met de reguliere schoonmaak ingekocht. Daarbij is het belangrijk om bij de inkoop van glasbewassing rekening te houden met de specifieke kenmerken van het specialisme, zodat ook de glasbewassing conform de Code Verantwoordelijk Marktgedrag kan worden uitgevoerd.

Verantwoord inkopen van glasbewassing

Op 21 juni 2011 werd door vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, intermediairs en opdrachtgevers in de schoonmaakbranche de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. Hierin is vastgelegd dat bij de inkoop/aanbesteding van schoonmaakwerk niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit van de uitvoering van het schoonmaakwerk en de arbeidsomstandigheden moeten worden meegewogen. Wanneer we samen de code naleven, leidt dit tot een sterke en aantrekkelijke branche met goede arbeidsverhoudingen en een grotere tevredenheid over de kwaliteit van het werk.

Model schoonmaak enquête

Verenigingen van Eigenaars besteden gemiddeld ongeveer 10 tot 12% van het totale budget aan schoonmaakkosten. Over de besteding van deze gelden zijn de meningen van appartementeigenaars vaak sterk verdeeld.  De praktijk geeft aan dat bij het aanvragen van een schoonmaakofferte het schoonmaakprogramma voor de VvE de garantie is voor de juiste uitvoering van de afgesproken schoonmaakwerkzaamheden. Toch is het altijd zo dat het schoonmaakprogramma in overeenstemming is met de belevingskwaliteit van de eigenaars en bezoekers. De vraag is nu hoe belevingskwaliteit in overeenstemming kan worden gebracht met het schoonmaakprogramma.

Schoonloopzone

Waarschijnlijk kent u het wel de rode loper bij een filmfestival.  Uiteraard alleen toegankelijk voor film en popsterren.Ook in ieder appartementencomplex zou er eigenlijk een rode loper moeten zijn maar dan niet zozeer als maatstaf voor belangrijkheid maar meer uit economische motieven. 

Schoonmaakoffertes vergelijken.

Schoonmaakdiensten behoren tot de kostenpost die voor een VvE vaak zeer aanzienlijk is. In een tijd van economische recessie is het dan ook niet zo gek dat het bestuur van de VvE de marktconformiteit van de schoonmaakdiensten nog eens te verkennen. Maar of er werkelijk geld te besparen is valt nog maar te betwijfelen. In ieder geval is het wel zo dat de wijze waarop deze vergelijkingen worden uitgevoerd van groot belang is op de besluitvorming. Als u van plan bent om offertes voor schoonmaakonderhoud aan te vragen adviseren wij u het volgende;

Kwaliteits-meetsysteem schoonmaak

Als een van haar belangrijkste activiteiten heeft de Vereniging Schoonmaak Research1 (VSR) een kwaliteitsmeetsysteem voor schoonmaakdienstverlening ontwikkeld, dat voor schoonmaakbedrijven en opdrachtgevers acceptabel is: het zogenaamde VSR KwaliteitsMeetSyteem (VSR-KMS).Aan de hand van dit kwaliteitsmeetsysteem kan men kwaliteitsnormen vaststellen en de kwaliteit controleren volgens objectieve maatstaven.  

Schoonmaak-programma is basis voor kwaliteitsniveau schoonmaak

Over de kwaliteit van de schoonmaak in appartementsgebouwen valt veel te zeggen. Er zijn er die door een ringetje te halen zijn maar er zijn er ook waarvan je jezelf afvraagt of er ooit wel wordt of is schoongemaakt. Laten we eerlijk zijn met de schoonmaak moraal in Nederland is het niet al te best gesteld. En dit geldt zeker voor de openbare ruimte. Die openbare ruimte hebben we in appartementsgebouwen ook en de VvE draagt hier een collectieve verantwoordelijkheid. 

Pagina's