Artikelen in rubriek Opstalverzekering

Stichting Salvage

De stichting Salvage is een onafhankelijke stichting. De gezamenlijke brandverzekeraars, allen lid van het verbond van verzekeraars, hebben de stichting Salvage opgericht in 1986. Sindsdien is er een omvangrijk netwerk opgezet. Sinds 1989 werkt de stichting Salvage voor heel Nederland namens de gezamenlijke brandverzekeraars. 

Waterschade, wat is precies verzekerd?

Waterschade

Waterschade is verzekerd door de opstalverzekering van de vereniging van eigenaars en de inboedelverzekering bij schade aan privé zaken van de individuele appartementeigenaar. Maar er zijn nogal wat uitsluitingen die eigenlijk bij het bestuur bekend moeten zijn.

Risicomonitor woningbranden 2015

Verzekeraars en veiligheid: vanzelfsprekend! Een veilige samenleving is in het belang van iedereen. Verzekeraars dragen bij aan veiligheid door samen met andere partijen kennis te delen en krachten te bundelen. De focus ligt daarbij op twee onderdelen van het veiligheidsbeleid die voor consumenten van groot belang zijn: veiligheid onderweg en veiligheid in en rond het huis. Om te laten zien waar de veiligheid in Nederland verder kan worden vergroot, brengen wij jaarlijks risicomonitoren uit.

Collectieve bemiddelingsvergunning voor beheerders.

De rol van de beheerder inzake verzekeringen.

De BVVB (Branchevereniging VvE Beheerders) gaat VvE beheerders een collectieve bemiddelingsvergunning aanbieden. Elke beheerder die zich aansluit bij dit collectief kan met deze vergunning onafhankelijk bemiddelen in verzekeringen.

Verzekeringen vergelijken.

Verzekeringen maken een substantieel deel uit van de exploitatiekosten van de vereniging van eigenaars. Niet zo vreemd dus dat besturen van VvE’s steeds meer gaan rondkijken op de verzekeringsmarkt. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het bestuderen van verzekeringspolissen is een bijna onmogelijk opgave en als bestuur ben je dus genoodzaakt een beoordeling op hoofdzaken te maken. Toch is het oppassen want verzekeraars staan bekend om de kleine lettertjes en daar kan een VvE zomaar de dupe van worden.Hoe gaan we te werk bij een heroverweging van een verzekeraar?

Woningverbetering wel of niet meeverzekeren?

Wij krijgen in de praktijk veel vragen over de juistheid van het verzekerd bedrag van de VvE verzekering, indien bewoners zelf geïnvesteerd hebben in een luxe afwerking van hun appartement.Over het algemeen zal de VvE het gebouw verzekeren op een verzekerde som die voldoende is om het gebouw in een standaarduitvoering te laten herbouwen bij totaal verlies. Ook taxaties zijn vaak gebaseerd op een standaarduitvoering. Er wordt dan geen rekening gehouden met extra investeringen welke u zelf gedaan hebt.

Samenwerking Stichting Apartwonen en Meeùs.

Samenwerking Stichting Apartwonen en MeeùsGraag maak ik van de gelegenheid gebruik om Meeùs aan u te introduceren.Meeùs is een van de grootste onafhankelijke tussenpersonen in Nederland op het gebied van advies over en bemiddeling in verzekeringen, pensioenen en hypotheken en bestaat al 85 jaar.

Verzekeringspakket Meeus verzekeringen

Samenwerking Meeus Vastgoed Verzekeringen en de Stichting ApartwonenIn het woonjournaal van afgelopen september bent u door de stichting Apartwonen voorgesteld aan ons. Uw nieuwe partner op gebied van verzekeringen. In dit journaal beloofden wij inzicht te geven in de diversiteit die er op verzekeringsgebied in de VvE-wereld is. Belofte maakt schuld. Deze keer leggen we de nadruk op de meest voorkomende verzekeringen en wat er zoal op gedekt is.

Verzekeringspremie eindelijk marktconform?

Een beheerder maar ook het bestuur van een VvE maakt zich in de regel  niet zo druk over de verzekeringen van de VvE.  Eigenlijk hoeft dat ook niet want als er destijds een goede en weloverwogen keuze is gemaakt om alle risico’s van de VvE af te dekken  dan hoef je in principe alleen nog maar de jaarlijkse premie te betalen en “klaar is Kees”. Maar de laatste jaren heeft  de concurrentie in de verzekeringsmarkt toegeslagen met name bij de opstalverzekeringen. 

Offerte vergelijking VvE verzekeringen.

Ons uitgangspunt voor verzekeringen is : “risico’s die een VvE niet zelf kan dragen moeten vooral worden verzekerd”  Het zou niet misstaan als er zou staan “goed verzekerd”. Dit houdt echter ook in dat risico’s’ die een VvE wel zelf kan dragen dan ook vooral niet te verzekeren.

Maar wat is “goed verzekerd” eigenlijk en wie kan dat binnen de VvE het beste beoordelen? Je zou er als VvE vanuit moeten kunnen gaan dat er in Nederland per definitie geen slechte verzekeraars zijn. Maar VvE’s komen daar eigenlijk pas achter wanneer er schade wordt geclaimd. Het is natuurlijk logisch dat verzekeringsschade alleen gedekt is wanneer  de schadeclaims voldoen aan de polisvoorwaarden.

Pagina's