Artikelen in rubriek Domotica

Senioren bereid om te investeren in eigen woning..

80% senioren vindt het zeer belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonenSenioren vinden het belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Maar liefst acht op de tien 55-plussers hecht hier (zeer) veel belang aan. Zes op de tien woningeigenaren zou zelfs bereid zijn om hiervoor aanpassingen door te voeren in de huidige eigen woning. Dit blijkt uit de WoonOmnibus, een maandelijks terugkerend onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 1120 consumenten. Dit is in samenwerking met Uneto-VNI in de maanden november en december 2011 onderzocht. 

Videofoon Installatie; eigentijds gemak en veiligheid.

Een videofoon is de moderne vorm van de ouderwetse huistelefoon, waardoor je kunt horen wie er voor de deur staat en waarmee je de toegangsdeur van het gebouw kunt openen. De videofoon voegt daar beeld aan toe, zodat je ook kunt zien wie je binnen laat. Wie naast de camera gaat staan in de hoop niet gezien te worden valt door de mand, want de meeste videofoons kunnen "breed" kijken.

Domotica toekomstgericht maar vooral praktischgericht.

Veilig en pratisch gericht wonen met domotica ??

Comfort kan onder andere worden vertaald in "gemakkelijk en prettig in gebruik". Een van de mogelijkheden daarvoor is de afstandsbediening, waarmee apparatuur in huis kan worden bediend. Dit is vaak jaren geleden geïntroduceerd als "hebbeding", raakt langzaam ingeburgerd en wordt uiteindelijk geaccepteerd als iets wat "gewoon" is. Neem de afstandsbediening waarmee lampen aan- en uit gedaan kunnen worden, een kleine tien jaar geleden begonnen als iets geheel nieuws, maar nu al weer een tijdje te koop in de bouwmarkt.