Volg Apartwonen op

Facebook

voor
actuele
ontwikkelingen


Is mijn VvE wel
wakker (genoeg) ?
Doe de

VvE Scan

En u weet
hoe het er voor staatBlijf op de hoogte
met een gratis

Abonnement

Toegang tot honderden artikelen
met informatie voor uw VvE

Nieuwe artikelen:

Extra editie Einde Woonjournaal

Woonjournaal Extra editie

Beste Woonjournaal lezer,

Sinds 2013 is door Stichting Apartwonen de uitgave van het maandelijkse Woonjournaal verzorgd. Hiermee zijn, naast enkele extra edities, 193 woonjournaals gepubliceerd. Deze Woonjournaals zijn verschenen over  een periode van 16 jaar, consequent elke maand.

Aan deze voor u vertrouwde traditie gaat nu een einde komen.

Zonne energie verdelen over appartementen

Voor de eerste keer in de stad Groningen wordt de opbrengst van een gezamenlijk zonnedak direct verdeeld over de bewoners van een appartementencomplex. Meer dan 50 bewoners profiteren van de ruim 200 zonnepanelen die worden geplaatst op De Boog in Vinkhuizen. Bewoner Jan Vos is één van de initiatiefnemers.

Rapport onderzoek beoordeling veiligheid galerijen

Cur rapport 248 Onderzoek naar en beoordeling van de constructieve veiligheid van uitkragende betonnen vloeren van galerijflats.

Onderzoek breedplaatvloeren

Uit de resultaten van de onderzoeken naar de technische oorzaken van de instorting van de in aanbouw zijnde parkeergarage bij Eindhoven Airport, is gebleken dat vergelijkbare veiligheidsrisico’s zich mogelijk ook kunnen voordoen bij andere gebouwen met vloeren van geprefabriceerde breedplaten.

Gecombineerd verbrandingsgasafvoer-kanaal

In de gestapelde bouw zijn en worden veel individuele CV toestellen geïnstalleerd waarbij de verbrandingsluchttoevoer en de verbrandingsgasafvoer van de individuele toestellen worden aangesloten op een gecombineerd luchttoevoer-kanaal en een gecombineerd verbrandingsgasafvoer-kanaal. Deze systemen staan bekend als CLV systemen. Op deze systemen mogen uitsluitend gesloten toestellen worden toegepast die zijn voorzien van een ventilator. In de jaren negentig is de eerste generatie CLV-systemen gestandaardiseerd op de toenmalige gesloten CV toestellen.

Gewijzigde Warmtewet

Ketel

De door minister Kamp gewijzigde Warmtewet is op 22 mei 2017 aangeboden aan de Tweede Kamer.

Verenigingen van eigenaars

Abonneren op Voorpagina-feed