Lees het

Woon-
journaal

onze
maandelijkse
nieuwsbrief


Is mijn VvE wel
wakker (genoeg) ?
Doe de

VvE Scan

En u weet
hoe het er voor staatBlijf op de hoogte
met een gratis

Abonnement

Toegang tot honderden artikelen
met informatie voor uw VvE

Nieuwe artikelen:

Subsidie op HR++ en Triple glas.

Subsidie op HR++ en Triple glas.

Het is vanaf 15 september opnieuw mogelijk subsidie te krijgen op isolatie- en triple glas. Belangrijk verschil met de regeling die voor de crisisjaren gangbaar was, is dat een woningeigenaar alleen subsidie kan aanvragen indien hij minimaal twee soorten energiebesparende maatregelen laat uitvoeren.

De Vereniging van eigenaars is een markt.

Bestuurders van vve’s onderschatten vaak hun eigen positie ten opzichte van leveranciers.

Herziening warmtewet

Op 6 juli jl. heeft het ministerie van Economische Zaken een herziening van het wetsvoorstel warmtewet gepubliceerd. Zowel verenigingen van eigenaars en coöperatieve verenigingen van eigenaars worden in de herziening van het wetsvoorstel uitgezonderd van verplichtingen die voor energie leveranciers gelden op grond van de warmtewet. Het ministerie van Economische Zaken wil alle belangstellenden de gelegenheid geven om te reageren op dit wetsvoorstel. De reacties worden betrokken bij de nadere vormgeving van het wetsvoorstel.

Lagere energietarieven

De jaarrekening voor energie van huishoudens in Nederland valt op grond van de nieuwe tarieven bij een gelijkblijvend verbruik gemiddeld bijna 100 euro lager uit dan een jaar geleden. Bij een standaard verbruik komt de jaarlijkse rekening met de tarieven van juli 2016 uit op 1 672 euro. Vooral elektriciteit werd goedkoper. Dit meldt CBS.

Vooral lagere prijs voor elektriciteit

Wet & Regelgeving gevelreiniging.

De leidraad “wet en regelgeving gevelreiniging” is in opdracht van de branche organisatie OSB en de vereniging Nederlandse voegbedrijven samengesteld door Royal Haskoning [DHV] Op basis van deze factsheets is het mogelijk om op een eenvoudige wijze zowel voorafgaand aan de werkzaamheden in de praktijk als in de praktijk ter plaatse, een beoordeling te maken hoe de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden volgens de geldende milieuregels.

Gemeenten krijgen bijtprotocol voor honden

De Koninklijke Hondenbescherming heeft goede hoop dat het aantal bijtincidenten met honden af kan nemen dankzij het aankomende landelijke bijtincidentenprotocol voor gemeenten. Nu kunnen gemeenten zelf kiezen of ze incidenten registreren en maatregelen nemen, wat problemen oplevert.

Abonneren op Voorpagina-feed