Volg Apartwonen op

Facebook

voor
actuele
ontwikkelingen


Is mijn VvE wel
wakker (genoeg) ?
Doe de

VvE Scan

En u weet
hoe het er voor staatBlijf op de hoogte
met een gratis

Abonnement

Toegang tot honderden artikelen
met informatie voor uw VvE

Nieuwe artikelen:

Extra editie Einde Woonjournaal

Woonjournaal Extra editie

Beste Woonjournaal lezer,

Sinds 2013 is door Stichting Apartwonen de uitgave van het maandelijkse Woonjournaal verzorgd. Hiermee zijn, naast enkele extra edities, 193 woonjournaals gepubliceerd. Deze Woonjournaals zijn verschenen over  een periode van 16 jaar, consequent elke maand.

Aan deze voor u vertrouwde traditie gaat nu een einde komen.

Nieuwe NEN 2767-1 Norm gepubliceerd.

De nieuwe NEN 2767-1 is gepubliceerd. Hiermee ligt er een nieuwe norm voor het vaststellen van de technische conditie van vastgoed èn infrastructurele objecten.

Energie abonnement voor particuliere woningeigenaars

Particuliere huiseigenaren in Overijssel krijgen de mogelijkheid een abonnement te nemen op energiebesparende maatregelen in hun huis. De huiseigenaren hoeven daardoor vooraf geen eigen spaargeld in energiebesparing (isolatie) of energieopwekking (zonnepanelen, warmtepomp) te steken of daarvoor te lenen. Ze betalen per maand met een abonnement via een centrale organisatie aan de bedrijven die de voorzieningen aanleggen. Zij kunnen het abonnementsgeld betalen doordat hun energierekening daalt en krijgen een garantie op hun energiebesparing.

VvE Crowdfunding: een kans voor sparende en lenende VvE’s?

VvE Crowdfunding: een kans voor sparende en lenende VvE’s?

Geluidsoverlast van de lift.

Een nieuwe eigenaar van een appartement ervaart aanzienlijke geluidsoverlast van de naastgelegen liftinstallatie. De lift is weliswaar een gemeenschappelijke voorziening waar de vereniging van eigenaars zorg voor draagt maar de koper van het appartement beklaagd zich bij de verkopende partij. Ofschoon er door de verkoper van het appartement geluid beperkende maatregelen zijn uitgevoerd blijven de klachten over geluidsoverlast van de naastgelegen liftinstallatie. De koper wend zich tenslotte tot de rechter. Lees de bijlage met de gerechtelijke uitspraak.

Stop CO2 vergiftiging.

Op 1 februari trappen Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting in de media af met de vernieuwde landelijke campagne ‘Stop CO-vergiftiging’, met als subtitel: ventileer-controleer-alarmeer. De campagne richt zich op het algemene publiek met een focus op 30- 50 jaar (waaronder ouders van jonge kinderen) en jong-volwassenen. De doelgroep niet-zelfredzamen/senioren wordt via het Rookmelderteam benaderd.

Abonneren op Voorpagina-feed